22.3.21



Якось Василь Стус сказав, що якби життя було кращим, він не писав би віршів, а  працював на землі. Але йому була визначена інша доля. Гнаний і цькований за своє вільнодумство аж до Мордовських спецтаборів, він до  останнього подиху вірив, що настануть нові часи, що люди почнуть прозрівати й навчаться бачити  різницю між правдою і брехнею, що колись згадають і про нього. І ось нарешті  ці часи настали: Василь Стус повертається до нас.
Зустріч з істориком, журналістом, головним редактором сайту "Історична правда" і просто цікавою людиною Вахтангом Кіпіані відбулася в нашому місті. Він презентував свою книгу "Справа Василя Стуса",

в якій зібрані  архівні документи з кримінальної справи поета, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Книга містить багато невідомих фактів з життя Василя Стуса, які охоронялися під грифом "Секретно". Після презентації  Вахтанг Кіпіані подарував свою книгу з дарчим надписом:"Будьте завжди з поетом!" нашій школі. Тепер вона буде у фонді бібліотечно - інформаційного центру і кожний бажаючий зможе прочитати її.

 Українська письменниця Марія Матіос сказала, що не знати - погано. Знати - означає мати силу. "Ця книга зробить нас сильнішими. Бо опір злу - це щоденна потреба людини",- вважає Вахтанг Кіпіані.





















 



Немає коментарів:

Дописати коментар