31.3.21


 Цей день святкується в пам'ять про прийняття Міжнародної  конвенції з охорони птахів, підписаної 1 квітня 1906 року. Однак  День птахів - це не лише річниця Конвенції, а й  час повернення птахів із зимівлі. В цей день розвішують шпаківні. Спершу  День птахів святкувався у США як дитяче свято. Організатором виступив учитель зі штату Пенсильванія. Його підтримала  одна з місцевих газет, яка популяризувала це свято на всю країну, а згодом і на цілий світ. Цей день є хорошим приводом для того, щоб привернути увагу  громадськості до вивчення і збереження птахів.
Чи заєте ви, що...
🐤 Єдиний у світі птах, в якого взагалі немає крил, це ківі. Він живе в Новій Зеландії.
🐤Температура тіла птахів на 7-8 градусів вища, ніж у людини, а серце птаха б'ється приблизно 400 разів на хвилину під час відпочинку. І майже тисячу ударів на хвилину - під час польоту.
🐤У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 кілометрів на годину, наприклад це робить сокіл сапсан під час полювання.
🐤А ще птахи дуже швидко бігають. Страус розганяється до 60 кілометрів на годину.
🐤Деякі види птахів - прекрасні плавці. А ще "найрозумнішим" птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грамів маси його тіла  при падає 4, 37 грамів мозку.
(Джерело: "Шкільна бібліотека, 2019, №3)
Щороку в Україні обирається птах - символ року. Протягом року до обраного виду прикута особлива увага. Дослідники з'ясовують потреби та проблеми цього птаха.
Символом 2021 року стала  синиця чубата або  гренадерка.
З цікавими факттами з життя цієї пташки  ви дізнаєтесь переглянувши інтерактивний плакат 
                        "Пташиний символ 2021 року"

Немає коментарів:

Дописати коментар