19.5.21

 

 Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Відзначається у третій четвер травня. Ідею акції "Всесвітній  день вишиванки" у 2006 році запропонувала студентка  факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького  національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.
Давайте поринемо у світ мистецтва. Пропоную вам побувати на віртуальному поетичному вернісажі  "Вишиванко, моя вишиванко..."
Завжди  пам'ятайте свою історію та з гордістю носіть свої вишиванки - обереги.  Ми обираємо різні кольори,орнаменти, але всіх нас єднає наш національний одяг - вишиванка.
Українські дизайнерки про вишиванку.

"Немає людини, якій би не пасувала вишиванка"
Юлія Магдич
" Вишиванка - це не тільки красива сукня, це одяг, який захищає душу"
Оксана Лебедєва
"Наша вишиванка - це послання, в якому легко можна простежити розмаїття барв української природи, а вишиті візерунки, що утворюють автентичний орнамент, містять у собі силу оберега".
Ірина Лимаренко
"Україна - це єдина країна в світі, де в кожному селі є свій авторський почерк. Більш розмаїтої ручної творчості я ніде у світі не зустрічала".
Оксана Караванська

(Джерело інформації: "Шкільний бібліотекар", 2019, №3)

Немає коментарів:

Дописати коментар