7.5.21


 Травень багатий на свята, але головними є 8 і 9 травня. 8 травня - День пам'яті та примирення, 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Саме ці дні відзначаються з метою гідного вшанування  подвигу українського народу , його визначного внеску в перемогу  Антигітлерівської коаліції. Ми пишаємося тим, що наш народ зробив вирішальний внесок у досягнення перемоги і спасіння людства від нацистського поневолення. Багато мільйонів людей віддали своє життя в ім'я досягнення перемоги. Нині ми схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті. Віддаємо данину  глибокої поваги ветеранам Другої світової війни. З кожним роком реальних свідків та учасників Другої світової війни стає все менше. Настане день, коли вони підуть від нас у вічність. Тож дуже важливо пам'ятати, до чого призводить війна.
8 -9 травня в Україні  проходять під символом червоного маку. Чому саме мак став символом пам'яті? Про це  вам розкаже інтерактивний плакат "Червоний мак - символ пам'яті.

Будь - яка війна - трагедія: масова загибель людей, кров і каліцтва, руйнування і злидні... Але водночас війна - це історична подія, яка має свої цікаві сторони, маловідомі факти. Тож запрошую вас ознайомитися  з відеопрезентацією "Цікаві факти з історії ІІ світової війни", що доповнить ваші знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар