20.4.21

 

Починаючи з 2010 року в наших календарях на міжнародному рівні з'явився   день Землі. Цей день є святом  чистої землі, чистої води та чистого повітря. Це свято зародилося  в США і швидко поширилось на весь світ.

У давні часи  на Землі світило сонце, синіло небо, буяла зелень дерев, у лісах щебетали пташки і полювали тварини. Не було тільки людей. Коли перші люди з'явились на Землі, вона зраділа, сподіваючись, що нові мешканці будуть розумними і добрими господарями. Вона щедро дарувала їм фрукти, напувала водою з джерел і річок, ховала від спеки в  тіні дерев. З часом людей ставало все більше. Вони прагнули жити краще і комфортніше. Навчилися виплавляти метал, будувати заводи та електричні станції, підкоряти космічний простір. Час від часу між ними спалахували війни, які знищували мільйони людей та залишали на тілі Землі страшні рани. З тривогою планета спостерігала за тим, як квітучі долини перетворювалися на сміттєзвалища, як міліли, мутніли річки, а мільйони труб викидали у небо  отруйні дими. Земля намагалася привернути увагу людей до своїх проблем кислотними дощами,озоновими дірками, землетрусами. І ось з'явилися на Землі екологи - люди, які стали захищати нашу планету.  Цей день  - Міжнародний день Землі - це нагадування про екологічні негаразди,  про те, що планета Земля потребує нашої уваги і захисту. Цікаво, що в  День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей відчути єдність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

(Джерело: Пометун О.І. Моя щаслива планета: навчальний посібник для учнів 3-4 класів / О.І.Пометун, О.В.Онопрієнко, А.Д. Цимбалару - Київ:Видавничий дім "Основа", 2011.- 144с.)

Пропоную вам пригадати прислів'я про Землю.


Немає коментарів:

Дописати коментар