18.3.21


 

Головною метою людини від народження є прагнення щастя. Аби нагадати людям, що найважливіше у їхньому житті, ООН 2012 року постановила щороку відзначати 20 березня як День щастя. Дата була обрана невипадково: 20 березня - весняне сонцестояння, коли день дорівнює ночі, і сонце світить однакову кількість  часу по всій земній кулі. Автори ідеї цього свята хотіли зазначити: на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, щоб щодня зустрічати сонце. Вигадали це свято представники Бутану, невеликої держави в Південній Азії, що розташована між Індією і Китаєм. Мешканці Бутану визнані найщасливішими людьми на планеті. У них для цього навіть існує своя система вимірювання  щастя - коефіцієнт Валового національного щастя, який у бутанців значно вищий, ніж у решти народів. А що треба робити нам, щоб бути щасливими? Прислухайтеся до порад Ренді Тейран, яка заснувала проект "Щастя". На її думку, щоб відчувати себе щасливим, потрібно:

  • проводити час зі щасливими людьми;
  • виділяти час на добрі справи;
  • застосовувати "техніку подяки. Щовечора записуйте як мінімум 3 подяки за те, що трапилося протягом дня;
    В цей день мені хочеться порекомендувати вам книгу Массімо Ваккеті та  Антонелли Томазелло "25 грамів щастя. Історія маленького їжачка, який змінив життя людини" 
Чи може один крихітний їжачок змінити долю людини? Італійський ветеринар Массімо Ваккета впевнений: так. Коли їжачиху Нінну доставили в його клініку, вона важила всього 25 грамів. Осиротілий колючий клубочок запросто міг загинути, якби не любов і турбота Массімо. На той момент чоловік перебував у пригніченому стані і відчував себе спустошеним, але боротьба за  малятко перетворила його. Ця дуже зворушлива і світла історія захопить вас з перших сторінок, підкоривши своєю щирістю і вірою в добро. Можливо, прочитавши цю книгу, ви зрозумієте, що щасливим можна бути, коли  опікуєшся  іншими, допомагаєш тим, хто просить  допомоги.



Немає коментарів:

Дописати коментар