2.3.17

Казка… Вона приходить  до нас в дитинстві. Саме казка навчає, як розпізнати добро від зла, вчить відчувати прекрасне. Навіть у дорослому віці не варто нехтувати читанням казок, адже насправді, всі ми маємо душу дитини, яка завжди тягнеться до чарівного світу, який несе в собі казка. Інколи буває дуже корисно перечитати казки. Мораль їх дивовижно співзвучна сьогоденню. Сучасний американський  письменник  Джордж Мартін упевнений, що «казки  як старі друзі, їх треба відвідувати час від часу».
На гостини до казки завітали батьки і діти 3 класу, щоб позмагатися в  літературно – ігровому міксі «Казка – золоте намисто». Команди «Казковий світ» і «Казкові герої» взяли участь у наступних іграх: «Асорті запитань», «Впізнай казку»,  «Віднови слова», «Скринька незвичайних речей», «Арт- мозаїка», «Усний тлумачний словник», «Креатив – лабораторія», де  учасники складали буріме та знаходили героя української народної казки у філворді.
В перервах між іграми присутні мали змогу  подивитися буктрейлер на книгу В.Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі» та ознайомитися з виставкою – вернісажем «Казковій дивосвіт», на якій поряд з народними  і літературними казками були представлені ілюстрації до цих казок.
А в кінці  ігрового міксу  гравці  прикрасили своїми улюбленими українськими народними казками дерево казок. Після цього відбулося нагородження грамотами в номінаціях «Інтелектуальні» та «Креативні» і солодощами.
Захід приніс багато задоволення і батькам і дітям. Головним було те, що діти разом з батьками прилучаються  до читання книжок і те, що батьки знайшли час, щоб поспілкуватися зі своїми дітьми, просто побути з ними поряд.

Літературно – ігровий мікс був проведений в рамках роботи  інформаційно – консультаційного центру «Сімейний формуляр» спільно з бібліотекарем  бібліотеки профкому шахти «Новодонецька» Казанчук О.В. Постійною  в роботі  центру стала  рубрика «Книжкова полиця для батьків».  Присутнім батькам була представлена презентація «Імена в художній літературі». Вони мали змогу ознайомитися  з  літературою, в якій зустрічаються  імена  їхніх дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар