21.3.21


Всесвітній  день поезії - щорічне свято, що відзначається 21 березня. Рішення про встановлення даного свята було прийнято  у зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. День поезії першими стали відзначати в американському штаті Огайо в 1938 році.

Вважається, що перший поетичний твір був написаний у 23 ст. до н.е. Це вірші - гімни аккадської принцеси і верховної жриці, відомої як Енхедуанна. Гімни Енхедуанни вважалися священними. Віршована форма аж до епохи Відродження шанувалася в Европі як одна з основних умов краси і була єдиним інструментом перетворення слова на мистецтво.

Японці вважали, що поезія важливіша за прозу: поетичне мистецтво  вигадано богами, а проза - винахід людства.

(Джерело:https://book-small-town.jimdofree.com/)

О.Блок писав: "Будь - який вірш - це покривало, розтягнуте на вістріях слів. Ці  слова світяться, як зірки, через них і існує вірш".

Пропоную вам переглянути відео "Тобі, кохане місто", в якому  представлена поетична творчість  місцевих поетів.


Напередодні свята учні 10 класу нашої школи взяли участь у веб - квесті "Білозерське - місто поетів". І місце посіла Терлецька Альбіна, яка першою прислала вірні відповіді на завдання веб - квесту. ІІ місце посіла Лобода Єлізавета, ІІІ місце - Раленко Діана. Вітаю вас, дівчатка! Дякую за участь!

Український письменник С.Жадан  вважає, що "перечитувати поетів- це як доглядати за деревами - по - перше, це корисно, по - друге, це - приємно. По - третє, кожного разу все відбувається інакше, й ти несподівано помічаєш деталі, повз які проходив сотні разів".  Тож, читайте і перечитуйте поетичні твори і нехай вони приносять вам задоволення і приємні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар