13.5.20


День Європи в Україні
Це свято відзначається в країнах Європейського Союзу, а також офіційно в Україні щороку, у третю суботу травня  з 2003 року.

        Чи знаєте ви, що...:
  • 9 травня 1950 року Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман вніс пропозицію створити об'єднану Європу для налагодження мирних взаємовідносин на континенті. Пізніше ця пропозиція отримала назву "Декларація Шумана";
  • музика гімну Євросоюзу й усієї Європи взята з Дев'ятої симфонії, яку Людвіг ван Бетховен написав у 1823 році. У фінальній  частині своєї  симфонії Бетховен поклав на музику "Оду радості", написану в 1785 році Фрідріхом фон Шиллером;
  •  у 1992 році  було прийнято рішення запровадити єдину європейську валютну одиницю. Єдина європейська валюта - євро - стала реальністю 1 січня 2002 року.
Віртуальну подорож крраїнами Європи ви можете здійснити за посиланням https://www.moyaeuropa.com.ua/ Натискайте на інтерактивні позначки на карті та переглядайте цікаві європейські місця.
Дорогі читачі! Спробуйте відповісти на запитання вікторини                                 "Європа - колиска цивілізації"


Немає коментарів:

Дописати коментар