16.1.18



17  січня  -  
День дитячих  винаходів



               Чи знаєте ви, що об'єднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці і шрифт Брайля? Так, всі ці очевидні сьогодні предмети були винайдені дітьми. 
Щорічно більше 500 тисяч дітей створюють нові пристрої та технології. Серед талановитих юнаків проводять міжнародну "Олімпіаду геніїв".
    17 січня  в усьому світі відзначається День дитячих винаходів або, в іншому перекладі, День дітей- винахідників. Символічно, що датою Дня обраний день народження одного з видатних американців — державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджаміна Франкліна. Чудово, що свій перший винахід — пару ласт для плавання, які надягали на руки, — Бен Франклін винайшов у віці 12 років.
       Не тільки дорослі можуть виступати авторами цікавих та корисних винаходів. Українські школярі, переймаючись за чистоту довкілля, спокій країни та здоров'я, також не рідко демонструють зовсім не дитячі здібності у створенні різноманітних новацій.
   Наприклад, Ярослав Троян із Умані розробив систему спостереження за лісовими пожежами.
Свій винахід київський школяр Олександр Давидов назвав "таратайка": по суті - це магазинний візочок, обладнаний у автомобіль для інвалідів на електриці. 
   Киянин Кирило Козлов придумав, як захистити частину України від повеней, одночасно вирішивши проблему із електроенергією.  
      ( З сайту http://life.pravda.com.ua )              

Немає коментарів:

Дописати коментар